Belföld

Szonda Ipsos: Orbán egyre népszerűbb

A kormánypárti politikusok népszerűségének visszaesése jellemezte az elmúlt hónapot. Különösen sokat veszített Gyurcsány Ferenc, és a lista sereghajtójává vált a távozó egészségügyi miniszter. A legtöbbet Orbán Viktor javított a népszerűségi ranglistán – írja a Népszabadság.

A szocialista párt táborának múlt havi szűkülése együtt járt politikusai többségének népszerűség-csökkenésével. A veszteségek jellemzően 2-3 pontosak, a miniszterelnöké viszont ennél nagyobb, 6 pontos. A Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a népszerűségi listát továbbra is megszokott hármas vezeti, ezúttal Dávid Ibolya az első, őt alig lemaradva Szili Katalin és Sólyom László követi.

Az MSZP-táborban továbbra is kedvelt személyiség Gyurcsány Ferenc, a tőlük kapott 73 pont erről tanúskodik. A szabad demokraták körében közepes a megítélése (49 pont), az MDF-esek között annál valamivel kedvezőtlenebb (38 pont). A rangsorban feljebb lépő Orbán Viktor is nagyon megosztja a közvéleményt, sajátjaitól 80 pontot kapott, a kormánypártok szavazóitól 10-11 pontot.

Áprilisban még Navracsics Tibor pontszámnövekedése számottevő. A Fidesz frakcióvezetőjének a mostani (43 pont) az eddigi legmagasabb népszerűségi indexe. A pártja híveitől 65 pontot, a szocialistáktól 23 pontot kapott.

Molnár Lajos népszerűtlen politikusként távozik az egészségügyi tárca éléről. Tavaly júniusban 38 ponttal indult, az év végéig 30 pontra esett a megítélését jelző mutató, az idén pedig ennél kisebb értékek álltak a neve mellett. A mostani 21 pont kormányzati pályafutásának legalacsonyabb népszerűségi indexe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik