Belföld

Nyomoznak az áldoktor alpolgármester ügyében

Elrendelték a nyomozást Salgótarján fideszes alpolgármestere ellen, mert megalapozott a gyanú, hogy doktori címe használatával közokirat-hamisítást követett el.

Az már bizonyos, hogy Fenyvesi Gábor, Salgótarján alpolgármestere nem jogosult a doktori cím használatára, a nyomozást lefolytató salgótarjáni rendőrkapitányságnak azt kell tisztáznia, hogy szándékosan követte-e el a bűncselekményt – mondta Bóna Gyula, Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője.

Az alpolgármester által elvégzett Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme sem régebben, sem ma nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására – mondta a szóvivő.
Ezt közleményben tudatta a napokban az Oktatási és Kulturális Minisztérium is.


Annak kapcsán, hogy Fenyvesi Gábor 2001-ben személyi igazolványcsere alkalmával jegyeztette be doktori címét, az ügyészség szóvivője azt mondta: azért is felelni kell, ha valótlan iratok alapján készítik el a személyi igazolványt.


Áprilisban, az ügy kirobbanásakor Fenyvesi Gábor az MTI-hez eljuttatott sajtóközleményben úgy fogalmazott: meg van győződve arról, hogy jogszerűen és jóhiszeműen járt el az ügyben.


A büntető törvénykönyv vonatkozó rendelkezése szerint, aki hamis közokiratot használ fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


A diplomaügyet kirobbantó szocialista önkormányzati képviselő, Huszár Máté a napokban bejelentette: elvárja az alpolgármester lemondását, és a május 22-i közgyűlésen kikéri az ügyről a frakcióvezetők véleményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik