Belföld

Gyurcsány ismét aláírta a Zéró tolerancia kiáltványt

Az MSZP Békelánc elnevezésű rendezvénye előtt újra aláírta a Zéró tolerancia kiáltványt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán, aki a pesti alsó rakparton, a Cipők a Duna-parton emlékmű közelében elhelyezett molinón lévő szöveget látta el kézjegyével.

A kormányfő után Szili Katalin házelnök, Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője, Suchman Tamás szocialista országgyűlési képviselő is aláírta a kiáltványt, utána Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) ügyvezető igazgatója, Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, majd Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke látta el kézjegyével a felhívást.


Az aláírást megelőzően Burány Sándor fővárosi MSZP-elnök hangsúlyozta: tiltakozni kell a kirekesztés, a gyűlöletkeltés, az antiszemitizmus és a rasszizmus minden formája és megnyilvánulása ellen, nem szabad megengedni, hogy “ezek az aljas gondolatok kiteljesedjenek”. A politikus felhívta a figyelmet arra, tenni kell a kirekesztés ellen. Emlékeztetett: a Zéró tolerancia kiáltvány kezdeményezője a miniszterelnök volt, és a felhívást valamennyi országgyűlési képviselő aláírta.



Gyurcsány ismét aláírta a Zéró tolerancia kiáltványt 1

Gyurcsány Ferenc aláírja a Zéró tolerancia kiáltványt. (fotó: MTI)


A Zéró tolerancia kiáltványt tartalmazó molinót az eseményen ugyancsak kézjegyével látta el Horváth Csaba és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes, Burány Sándor, Arató Gergely, az oktatási és kulturális tárca államtitkára, Kökény Mihály és Steiner Pál MSZP-s képviselő.


A helyszínhez közel, a Cipők a Duna-parton emlékműnél 19 órakor kezdődik a szocialista párt Békelánc nevű fáklyás felvonulása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik