Belföld

Idén eddig kilencszer raboltak bankot fegyverrel

Magyarországon 2007-ben eddig kilenc alkalommmal hajtottak végre fegyveres pénzintézeti rablást. Ezekben az esetekben személyi sérülés egyszer sem történt.

2007. január 5. – Budapesten, egy Andrássy úti pénzintézetben egy rabló játékpisztollyal 2,8 millió forintot zsákmányolt. A rablót elfogták.

2007. február 5. – Budapesten, egy Andrássy úti takarékszövetkezetben egy baseball sapkát viselő férfi, feltehetőleg fegyverrel, a bevétel átadására kényszerítette a pénzintézet alkalmazottját. Senki sem sérült meg, a férfi autóval elmenekült.

2007. február 9. – Csolnokon egy férfi játékpisztollyal kirabolta a helyi takarékszövetkezetet. A tettest rövid időn belül elfogták.

2007. február 28. – A zámolyi takarékszövetkezetben egy ismeretlen férfi fegyverrel a kezében pénzt követelt, majd miután megkapta motorral elhajtott a helyszínről. Személyi sérülés nem történt.

2007. március 23. – Egy fegyveres férfi egy budaörsi bankfiókot akart kirabolni. Ebben egy ügyfélként ott levő rendőr megakadályozta. A rendőrség menekülés közben elfogta.

2007. március 24. – Mosonmagyaróváron ismeretlen tettes fegyverrel kirabolt egy pénzváltót. Sérülés nem történt. A zsákmány közel 400 ezer forint.

2007. április 18. – Budapesten, a XIX. kerületi Üllői úton egy ismeretlen férfi pisztollyal a kezében a pénz átadására szólította fel a banki alkalmazottakat. A biztonsági őrrel dulakodni kezdett, akinek a fegyvere elsült és megsebesítette a rabló kezét. A rabló zsákmány nélkül távozott. A rendőrség hamarosan elfogta.

2007. április 24. – A zempléni Bodroghalmon kiraboltak egy pénzintézetet. Egy símaszkos férfi fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az alkalmazottat és pénzt követelt, majd társával együtt – aki az intézmény előtt az autóban várta – a zsákmánnyal elmenekült. A támadókat röviddel a rablás után elfogta a rendőrség.

2007. április 26. – Kecskemét-Hetényegyházán egy 40-50 év közötti férfi egy fegyvernek látszó tárggyal kirabolt egy takarékszövetkezetet, majd a pénzzel egy lopott autón eltávozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik