Belföld

Kúttisztítás során került elő egy évekkel ezelőtt meggyilkolt szervátültetett férfi

Kúttisztítás során került elő egy évekkel ezelőtt meggyilkolt férfi Egerben. Az ingatlan tulajdonosa ki akarta használni, hogy koronavírus miatt többet tartózkodik otthon, ezért rendbe akarta tenni a kutat, ekkor került elő a holttest. A Heves Megyei Főügyészség most emelt vádat a hosszú időn át bujkáló elkövetőkkel szemben.

Konkoly Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy az emberöléssel vádolt férfire nyolc év fegyházat, míg a bűnpártolással vádolt másik két vádlottra három, illetve két év börtönt kértek, utóbbit öt évre felfüggesztve.

A szóvivő elmondta még, hogy az emberöléssel vádolt férfi tagadta a bűnösségét és nem vállalta a hazugságvizsgálatot. Az ellene valló két társa azonban azt állította, hogy ő végzett kalapáccsal a férfival. A bűnpártolással vádolt két férfi vállalta a poligráfos vizsgálatot és mind a ketten át is mentek rajta.

A holttest tavaly áprilisban került elő egy egri ingatlan udvaráról. A rendőröknek komoly erőfeszítésbe került, hogy beazonosítsák az áldozatot. A kútba dobott férfi zsebében találtak egy gyógyszeres dobozt, ebből kiderült, hogy ezt a típusú gyógyszert szervátültetettek szedik. Ezt követően kezdték meg a szervátültetett emberek felkutatását, és így jutottak el végül az évekkel ezelőtt eltűnt, meggyilkolt férfihez

Kiderült, hogy a három elkövető rövidebb-hosszabb ideje kapcsolatban állt az áldozattal, aki 2015 őszétől gyakran megfordult abban az egri lakóházban, melyet a vádlottak közül ketten közösen béreltek. Az ismerősök viszonya azonban idővel megromlott. Az elkövetők nem szívelték a sértettet, de ő ennek ellenére 2015 karácsonyán meglátogatta őket.

Amikor a főbűnös kettesben maradt éjjel a vendéggel, ismeretlen okból leütötte egy kőműveskalapáccsal. A leütött férfi koponyája darabosan betört, koponyaűri vérzés alakult ki nála, ami rövid időn belül a halálához vezetett. A holttestet a három férfi becsavarta egy plédbe és bedobta az udvaron ásott kútba, amit néhány nap múlva egyikük építési törmelékkel töltött fel, majd lebetonozott.

Az elkövetők megbeszélték, hogy ha valaki az eltűnt után érdeklődne, azt válaszolják, hogy ismerősük börtönbe került. Az ünnepek után a három terhelt elment az áldozat hajdúsági tanyájára, ahol kirámolták az immár lakatlan házát, valamint elloptak több haszonállatot.

A bűncselekmények elkövetése után a terheltek megszakították egymással a szorosabb kapcsolatot, volt aki álnevek alatt bujkált az országban és volt aki külföldre távozott, ahol embercsempészés miatt felfüggesztett börtönre ítélték. Végül a rendőrség kézre kerítette valamennyiüket, közülük ketten pedig be is ismerték a bűnösségüket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik