Belföld

Ajándékokat küldött a börtönből az öt és fél éves unokájával pornófilmet nézető nagypapa

Getty Images
Getty Images

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezésének köszönhetőn mégsem kerül feltételes szabadságra az a kalocsai férfi, akit négy évvel ezelőtt 8 és fél év börtönre ítéltek a lányunokája sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt.

A jogerősen elítélt férfi 2015-ben pornófilmet nézetett az akkor öt és fél éves lányunokájával, többször is fogdosta a kislányt, és más szexuális cselekményeket is végzett vele.  A Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási bírója június 1-jén feltételes szabadságra bocsátotta a férfit. Ezt a bíró azzal indokolta, hogy a férfi magatartásával, munkavégzésével nem volt probléma a börtönben, így a büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség fellebbezett a döntés ellen, hogy az elítélt ne kerülhessen feltételes szabadságra. Az ügyész a fellebbezést azzal indokolta, hogy az elítélt nem tanúsított megbánást az általa elkövetett, rendkívül súlyos bűncselekmény miatt. A férfi úgy viselkedik, mintha semmi sem történt volna, az unokájának a börtönből ajándékokat küldözgetett.

Ezen kívül az elítélt környezetében sincs olyan személy, aki előmozdítaná tette következményeinek belátását, így a férfi személyiségére, a bűncselekmény súlyára és körülményeire figyelemmel a szabadságvesztés még nem érte el a célját.

A Kecskeméti Törvényszék másodfokú tanácsa egyetértett az ügyészi fellebbezéssel, megváltoztatta az elsőfokú döntést és mellőzte az elítélt feltételes szabadságra bocsátását. A másodfokú bíróság szerint a súlyos szexuális bűncselekményt a vér szerinti unokája sérelmére, hosszabb időn keresztül elkövető elítélettel szemben a büntetés célja csak a szabadságvesztés teljes kitöltésével érhető el. A másodfokú bíróság döntése végleges.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik