Belföld

Extrém forróság: vörös és narancssárga lett az ország

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI
A pokoli meleg miatt az egész országra kiadták a veszélyjelzést.

Szerdán túlnyomóan derült, napos idő mellett csak az Északi-középhegységben lehet átmenetileg több gomolyfelhő, ott délután egy-egy zápor, zivatar kialakulhat. Többnyire mérsékelt marad a szél, átmeneti erősödés a Kisalföldön, illetve zivatar környezetében lehet. A hőmérséklet 33-38 fok között alakul, de a Kisalföldön néhol csak 31-32 fok valószínű. Késő este 22-27 fok várható – írja a Kiderül.hu.

A napi középhőmérséklet az ország döntő részén meghaladja a 26-27, az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén a 28-29 fokot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség veszélye miatt az egész országra másod-, illetve harmadfokú (vörös) figyelmeztetést adott ki.

A déli és keleti megyékben csütörtökre is legmagasabb fokú veszélyjelzés lesz érvényes a hőség veszélye miatt. Még melegebb lesz, már 39 fok is lehet. Továbbra is érvényben van a hőségriadó és a vörös kód. 

 

 

A következő napokban is forróságra lehet számítani, több hőmérsékleti rekord is megdőlhet a hőhullám miatt, a Szaharából pedig sivatagi por érkezik az ország térségébe.

Kapcsolódó
Sivatagi por érkezik az országba, akár 39 fok is lehet
Majd pénteken megérkezik a hideg levegő első hulláma.

Pénteken délután egy gyenge hidegfront érkezik, hatására  hétvégére több fokkal mérséklődik a hőség, de továbbra is a június végén szokásosnál melegebb marad az idő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik