Belföld

Marad a kánikula

Sok napsütésre lehet számítani, ám a déli óráktól főként a középső országrészben és északkeleten elszórtan kialakulhat zápor, zivatar. Az egész ország területén sárga riasztás van érvényben.

Csütörtökön időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, az északi, északkeleti szél napközben többfelé megélénkül, zivatar környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 fok körül alakul. Késő este 20, 25 fok valószínű – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az UV-B sugárzás nagyon erős lesz.

A zivatarokhoz helyenként erős vagy viharos (50-80 km/h) széllökés, kisebb méretű jég, és jelentős csapadék (5-20 mm) társulhat. Néhol hevesebb zivatar sem zárható ki, amit 80 km/h fölötti szélroham, 2 cm körüli jég, esetleg 25 mm feletti csapadék kísérhet.

A hétvégén hasonló idő lesz: a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. Jelentős mennyiségű (legalább napi 5 mm) csapadék nem lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 32 fok között valószínű.

További részletek az fn.hu Időjárás oldalán olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik