Belföld

Motoros fűkaszával esett a haragosának, mert rászólt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Somogy Megyei Főügyészség azzal a 24 éves férfival szemben, aki egy motoros fűkaszával okozott több hét alatt gyógyuló sérüléseket falubelijének.

A Marcali közelében élő férfi tavaly szeptemberben az otthonától nem messze egy magas fűvel, cserjével benőtt területet kaszált a pengés vágókéssel felszerelt lengőkaros fűkaszájával, amikor összetalálkozott az arra gyalogló ismerősével.

A gyalogos megállt a közelében és kérdőre vonta a férfit, amiért korábban indulatosan beszélt a családtagjaival. A férfi a számon kérésére nem felelt, hanem amikor a sértett hátat fordított neki, akkor felpörgette a motoros fűkasza fordulatszámát, majd a munkagépet felemelve, és a vágóélt ismerőse feje irányába tartva megindult haragosa felé.

Az ismerőse védekezésképp a feje elé emelte a kezeit, így a támadó mindkét kezét és mellkasának bal oldalát vágta meg a munkagéppel. Az erős vérzéssel és többszörös töréssel járó sértetti sérülések 8-10 hét alatt gyógyultak, az életveszélyes állapot elmaradása a véletlennek volt köszönhető. Az ügyészség letöltendő börtönt kért az elkövetőre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik