Belföld

Kubatov: akár holnap képesek vagyunk a kormányzásra

Sikeres népszavazás után előre hozott választást jósol Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója. A Magyar Hírlapnak adott interjújában elmondta: a Fidesz "akár már holnap" kész a választók elé állni, és képes a kormányzásra is.

Kubatov Gábor a Magyar Hírlapnak elmondta, mielőbb szükség van népszavazásra, reményei szerint még ősszel, de legkésőbb tavasszal megtartják a referendumot. Hozzátette: ez nem rajtuk múlik: “a Fidesz néhány nap alatt képes lenne elegendő aláírás összegyűjtésére. A kormánypártok azonban minden eszközt bevetnek a népszavazás ellehetetlenítéséért. Hónapok óta folyik a kérdések bagatellizálása, ijesztgetik a polgárokat a várható eredmény következményeivel. Előre megkomponált kampány részének tűnik a kérdésdömping is, a ‘sziesztás’ beadványok tömkelege” – fogalmazott.

Kubatov Gábor szerint  a kormánypártok tartanak a referendum eredményétől, ám úgy gondolja, a köztársasági elnök sem nézheti már sokáig tétlenül azt, amit az MSZP és az SZDSZ – mint a pártigazgató fogalmaz – a népszavazás elgáncsolásáért tesz. “Amint az Alkotmánybíróság jóváhagyja kérdéseinket, elkezdjük az aláírások gyűjtését. Rövid időn belül nemcsak kétszázezer, hanem több millió támogató aláírás gyűlik majd össze” – hangsúlyozta.

Gyurcsány nem megy önszántából

Kérdésre válaszolva elmondta: nem hiszi, hogy Gyurcsány Ferenc önszántából távozna a népszavazás után. “A szocialistáknak azonban – legalábbis azoknak, akik ténylegesen választóik képviseletére szerződtek – be kellene látniuk, hogy ez az arrogáns politika nem folytatható tovább. Ráadásul az MSZP elitjének az előre hozott választás lehet az utolsó esélye, hogy mentse a menthetőt, és ne váljon az MDF kilencvennégyes példájára törpepárttá” – hangsúlyozta a politikus. Kiemelte: az értelmiségnek végre pártszimpátiától függetlenül fel kell emelnie a szavát, ki kell mondania, hogy ez így nem mehet tovább.

Kubatov Gábor a privatizációs ügyletekkel kapcsolatban kifejtette, a korrupciógyanús ügyeket mindenképpen ki kell majd vizsgálni, és ha valahol visszaélést tapasztalnak majd, ott minden törvényes eszközt felhasználva kezdeményezik az eladás felülvizsgálatát. “A magánbiztosítós rendszer sem kivétel ez alól” – emelte ki a politikus.

A Fidesz szervezetileg és politikailag is felkészült

A Magyar Hírlap kérdésére A Fidesz pártigazgatója elmondta, a polgári körök, a tagozatok és az igazgatósági rendszer szerves egység, ennek tulajdoníthatóan mára az eddigi legerősebb Fidesz jött létre politikai és szervezeti értelemben is. “A Fidesz ma szervezetileg és politikailag is fel van készülve a választásra és a kormányzásra is. Vannak szakembereink, példátlan szellemi hátországunk van, Navracsics Tibor vezetésével elkezdődött a kormányzati felkészülés. Ahogy egymás között mondjuk: akár már holnap” – közölte Kubatov Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik