Pályán kívül

A megszűnés szélén a magyar sportegyesület

vízilabda (vízilabda, )
vízilabda (vízilabda, )

Üresek a Pápai Sportegyesület (PSE) előző elnöke által kezelt egyesületi bankszámlák, és a korábbi sportvezető nem hajlandó megoldást találni a kialakult helyzetre.

Kilátástalan helyzetbe került több pápai sportszakosztály is, és a problémát elsősorban a vízilabda-szakosztály bankszámlájánál kell keresni – írja a veol.hu.

Kovács Kristóf, a PSE nemrég kinevezett új elnöke elmondta, amíg az új elnök nem kerül bejegyzésre, addig az egyesület számláihoz a jelenleg bejegyzett elnök, Stemmer István, illetve a PSE atlétika-szakosztályának vezetője, Kis Károly férhetnek hozzá.

Ez önmagában nem lenne probléma, de Stemmer Istvánt nem lehet elérni, így egyelőre megoldás sincs a pénzügyi nehézségekre.

Kovács Kristóf a veol.hu-nak elmondta, hogy a napokban Kis Károly értesítést kapott az egyenlegekről.

“A PSE bankszámláján egy öt, míg a vízilabda-szakosztályén egy négy számjegyű összeg található. Ez lényegesen kevesebb annál, mint amennyinek szerintünk lenni kellene rajta. Amint hivatalosan hozzáférhetek a számlákhoz, az elmúlt hónapokra, évekre visszamenőleg le tudom kérni a számlakivonatokat. Viszont a helyzet rendezéséhez Stemmer István segítségére, együttműködésére is feltétlenül szükség van, ugyanis rendelkezésünkre kell bocsájtania az egyesület hivatalos iratait, számláit, az egyes pályázati, támogatási dokumentumait. A február hatodikairendkívüli közgyűlésen erre hivatalosan is felszólítottuk”

Hozzátette, elengedhetetlen, hogy megtörténjen az elszámolás a vízilabdások elmúlt két idénybeli társasági adós (TAO) pályázatairól, hiszen ennek hiányában a különféle szankciók és az anyagi ellehetetlenülés következményeképpen biztosan megszűnik a Pápai Sportegyesület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik