Belföld

Újabb három rendőrt gyanúsítanak

Újabb három rendőrt gyanúsított meg az ügyészség a szeptemberi és októberi budapesti zavargásokkal összefüggésben - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség. Így már kilencre emelkedett a gyanúsított rendőrök száma.

Valamennyi rendőrt hivatali eljárásban elkövetett bántalmazással gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség, ugyanakkor közülük néhányat könnyű-, illetve súlyos testi sértéssel is meggyanúsítottak. Az MTI más ügyészségi forrásból úgy tudja: a pénteken meggyanúsított három rendőr nem tett vallomást, ugyanakkor a csütörtökön meggyanúsítottak között volt olyan, aki vallomást tett, ám azt nem tudni, hogy mit mondott.

171 feljelentés

A Fővárosi Főügyészséghez 171 rendőrök ellen tett feljelentés érkezett a szeptemberi és októberi zavargások miatt, de eddig ezeknek az ügyeknek nem volt gyanúsítottja. Az októberi eseményekkel összefüggésben 133, a szeptemberben történtekkel kapcsolatban 38 feljelentés miatt indult nyomozás. A feljelentők elsősorban hivatalos eljárásban történt bántalmazás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértése miatt fordultak az ügyészséghez. Az október 23-án történtekkel kapcsolatban egy gyülekezési szabadság megsértése miatt tett feljelentés ügyében is eljárás indult.

Révész Máriusz ügyét is vizsgálják

Mindemellett a Központi Nyomozó Főügyészség is eljárást folytat az október 23-i eseményekkel összefüggésben Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő feljelentése alapján. Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség elmondta: az ügyben még nincs gyanúsított, jelenleg „folyamatban van a lehetséges elkövetői kör szűkítése”.

Az MTI ügyészségi forrásból úgy tudja: a jövő hét második felében további gyanúsítások várhatók rendőrökkel szemben a Fővárosi Főügyészségen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik