Belföld

Ismét Veres János lett az MSZP szabolcsi elnöke

Újra Veres Jánost választották az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökévé a párt térségi küldöttgyűlésén, szombaton Nyíregyházán - közölte a tisztújító tanácskozást követően Gyarmati Mihály, a párt nyírségi irodavezetője.

A pénzügyminiszter egyedüli jelölt volt a tisztségre, ami azt jelzi, hogy a Magyar Szocialista Párt szabolcsi tagsága egységesen kiáll a reformok szükségessége mellett és támogatja a megkezdett átalakítások következetes végrehajtását – mondta a térségi adminisztrációs feladatokat irányító politikus.

Kiemelte: a 192 küldött közül 188-an szavaztak Veres Jánosra, ketten ellene voksoltak, két szavazat érvénytelen volt.

A pénzügyi tárca vezetője 2004 szeptembere óta elnöke az MSZP szabolcsi szervezetének, mostani újraválasztása után újabb két évig tölti be a tisztséget.

Veres János a küldöttgyűlés utáni sajtótájékoztatón elmondta: a küldöttek eredményesnek ítélték a szabolcsi szervezet munkáját. Különösen a múlt évi országgyűlési képviselő-választáson elért eredménnyel voltak elégedettek, hiszen az MSZP jelöltjei a tíz egyéni választókerületből hétben megszerezték a mandátumot, megfordították a 2002-es szavazási végeredményt, amikor hasonló arányban a Fidesz bizonyult jobbnak a térségben – tette hozzá.

A küldöttgyűlésen a párt egyik térségi alelnökének Vojnik Máriát, az Egészségügyi Minisztérium korábbi politikai államtitkárát választották meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik