Belföld

Az igazságosságról vitázik először a Fidesz

A Fidesz és a KDNP Jövőnk címmel vitasorozatot indított, amelynek első témája az igazságosság.

Navracsics Tibor a Moszkva téren tartott tájékoztatón emlékeztetett arra, hogy még a Fidesz novemberi kongresszusán javasolt vitát négy témában januártól áprilisig, az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások és az állam feladata, valamint a versenyképesség kérdésében, azzal, hogy megtárgyalt témákról a májusi Fidesz-kongresszusra vitairatot is készítenek. Hozzátette: minden vitakérdésnek külön műhelye lesz, amely egy-két szakértőből és szakpolitikusból áll majd.

A frakcióvezető azzal indokolta a helyválasztást, mert a Moszkva tér Budapest egyik emblematikus tere, ahol sokféle társadalmi csoport találkozik, s a Fidesz reméli, hogy az egész vitasorozat ebben a szellemben zajlik majd.

“Azért van szükség a vitasorozatra, mert úgy tűnik, hogy a pártok a rendszerváltás óta egyre inkább elbeszélnek egymás mellett, az álláspontok közeledésére azonban csak akkor van lehetőség, ha minden politikai erő kialakítja véleményét a fontos ügyekben” – hangsúlyozta Navracsics. A frakcióvezető elmondása szerint a Fidesz szempontjából azért szükséges a vitasorozat, mert a párt a szövetség bővítésével és az önkormányzati választásokon aratott győzelemmel fordulóponthoz érkezett, a színesedésnek és a bővülésnek pedig az álláspontok tisztázásában is meg kell nyilvánulnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik