Belföld

Még drágábbak lesznek a bankszámlák

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Sokan mostanában szembesülnek azzal, hogy bankjuk drágítja a bankszámla és egyes szolgáltatások díját, derül ki az Azénpénzem.hu összeállításából.

  • Az OTP március elsejétől szinte minden díját (közte a bankkártyákét is) 3,3 százalékkal emelte meg.
  • Többen jelezték, hogy a Takarékbank az „egységesítés” jegyében (sok különálló takarékszövetkezetet olvasztottak be) csak jóval drágább számlacsomagot ajánlott fel ügyfeleinek
  • A K&H és a Raiffeisen április elsejétől emelt díjain,
  • májustól pedig érkezik az általános díjemelés a CIB és az Unicredit ügyfeleinek is.

A díjemelések mértéke tehát évente 3 százalék feletti lehet, bár a drágulás a magasabb jövedelműek kevésbé sújthatja – írja a pénzügy portál.

Ehhez képest elég meglepő, hogy az Erste George elnevezéssel futó díjcsomagja a magyar piacon szokatlan megoldást alkalmaz majd. Egyelőre az új konstrukció havi díja akciósan 3 hónapig nulla, de ezt követően a számlaforgalommal együtt nő majd a költség (tehát nem fordítva, mint az ma még általános). A 250 ezer forint alatti forgalom esetén így a hónapban 390 forintot, efelett pedig 990 forintot kell majd fizetni. Ha valakinek azonban nem érkezett a számlájára havi legalább 100 ezer forint, és nem áll át elektronikus bankolásra, akkor a havi díj minden esetben 1990 forint – ismerteti az Azénpénzem.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik