Belföld

Mégsem áll be Gyurcsányhoz Orbán Péter

A már megállapodásközeli állapot ellenére mégsem vállalta a felkérést a kormányzati kommunikáció irányítására Orbán Péter – tudta meg az Index.

A Young & Rubicam multinacionális reklámügynökség nemzetközi karriert befutott – régiós igazgatói posztot is megjárt – szakemberével az év végén gyakolatilag már mindenben megegyeztek, kivéve, hogy mennyi pénzt tudnak neki adni.

Az Index úgy tudja, az egyezség ezen múlt, Orbán Péternek ugyanis nem tudna annyi pénzt fizetni a kancellária, amennyiért megérné neki otthagyni a jól fizető New York-i állást. Az internetes portál szerint a 43 éves reklámszakember Amerikában nyolcszor akkora fizetést kap, mint amennyit itt tudnának neki fizetni, ráadásul Orbán hazaköltözése (hazaköltöztetése) is megdobná a cechet.

A kommunikációs ügyekért felelős Gál J. Zoltán államtitkári fizetése bruttó 900 ezer forint felett van. Valószínű, hogy az ellenzék számára jól kihasználható támadási felületet nyújtott volna, ha a kormány PR-t végző szakember ezt az összeget többszörösen meghaladó fizetésért csatlakozik a stábhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik