Belföld

Illegális szeszfőzdét lepleztek le Kiskőrösön

Kiskőrösön 1 700 liter cukorcefrét, 370 liter szeszt, illetve az utóbbi előállításához szükséges eszközöket, adalékanyagokat találtak találtak a vámosok.

Illegális szeszfőzdét lepleztek le Kiskőrösön a vám- és pénzügyőrség nyomozói és a kecskeméti vámhivatal munkatársai – közölte a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.


“Bűnügyi információk alapján” tartottak ellenőrzést szombaton este egy családi ingatlanban, ahol “alaposan elrejtve” egy föld alatti tartályt is találtak – mondta el Sipos Jenő. A nyomozók a helyszínen a többi között 1 700 liter cukorcefrét, 370 liter szeszt, illetve az utóbbi előállításához szükséges eszközöket, adalékanyagokat találtak.


Az ingatlan tulajdonosa ellen jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekmény miatt indítottak eljárást. A jövedéki bírság összege akár több millió forint is lehet – tette hozzá a szóvivő. Közölte, a VPOP munkatársai egyelőre azt vizsgálják, mióta működhetett az üzem és hogy ez idő alatt mennyi szeszt állíthatott elő.


A szóvivő elmondta: a kiskőrösi akció “jelentős” fogásnak számít. Utalt arra, hogy az üzemet “működés közben” sikerült leleplezniük, így nem csak a szeszt, de a berendezéseket is le tudták foglalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik