Belföld

Pártot alapítana Schmidt Mária

Új jobboldali párt alapítására készül a Terror Háza múzeum történész főigazgatója – derül ki a Magyar Nemzet egyik publicisztikájából. Az írás Schmidt Máriát az Orbán Viktort eltávolítani óhajtó jobboldali elégedetlen csoportok egyikének vezetőjeként nevezte meg.

„A milliárdos vagyonú üzletasszony nyilvánosan és nem nyilvános körben tett megnyilatkozásai egyértelműsítik, hogy elégedetlen a jobboldal spirituális vezetőjével” – írta Horváth Zsolt a lap vélemény rovatában. A szerző arra is emlékeztet, hogy Schmidt Mária tavaly decemberben írást közölt a Népszabadságban, s ebben „félreérthetetlenül utalt arra: Orbán Viktor nem lehet a továbbiakban a jobboldal vezetője”.

Schmidt Mária hetek óta megbeszéléseket kezdeményez egy új jobboldali párt létrehozása érdekében a Fidesz politikusaival, polgármestereivel – írta a jobboldal mértékadó véleményformálóira hivatkozva a szerző, aki szerint az üzletasszony politikai szándékainak eléréséhez „a nagytőke képviselőiben lelt társakra”.

A lap „egy milliárdos üzletembert” és két ismert bankárt nevezett meg. Hozzátette: „nem hallgatható el az sem, hogy Schmidt Mária szűk baráti köréhez tartozónak tudhatja Gyurcsány Ferenc bizalmasát, Bajnai Gordont, aki a kormányban betöltött pozíciójánál fogva zsíros üzletekhez képes juttatni az említett üzletemberek vállalkozásait az önkormányzatokhoz áramló uniós pénzeken keresztül”.

A Magyar Nemzet cikke szerint ennek a csoportnak célja lehet a Heti Válasz című hetilap és számos helyi médium felvásárlása is. Az új párt elnökének kilétét még homály fedi – folytatta a szerző meg nem nevezett bennfenteseket idézve. Ők Áder János korábbi frakcióvezetőt nevezték meg, aki „még általuk sem ismert feltételekhez köti esetleges szerepvállalását”. A tavaszi Fidesz-kongresszust biztosan megzavarná egy új jobboldali párt megalakítása – mutat rá a cikk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik