Sport

Nem álltak ki a döntőre a magyarok, mert a csapattagok összevesztek

Kovács Tamás / MTI
Kovács Tamás / MTI

Bizarr okból nem állt ki a magyar csapat az az 50 méteres, háromfős csapatverseny döntőjében a világkupában:

a csapattagok összevesztek egymással.

Az ESPN beszámolója szerint Péni István és Pekler Zalán bejelentették, hogy nem hajlandóak kiállni Sidi Péter oldalán, mivel szabálytalannak tartották utóbbi puskáját. A világ- és Európa-bajnok fegyverének végén ugyanis ott volt egy, a puska megtámasztására szolgáló bipod, ugyanakkor a dolog érdekessége, hogy Sidi azt nem rendeletésszerűen használja, hanem ellensúlyként, a megtámasztáshoz használt lábak rögzítve vannak, nem lehet őket lehajtani. Előbbit tiltja a szabályzat, utóbbit viszont nem, így Sidi Péter puskája elviekben szabályos lenne.

Péni Istvánék már a selejtező után jelezték csapattársuknak, hogy ne használja a bipodot a döntőben, majd amikor meglátták, hogy ottmaradt a puskán, úgy döntöttek, nem állnak ki. Az egyik, 70 éves ellenőr azt mondta, ilyet még nem látott karrierje során, hogy egy csapat így visszalépett volna egy döntőtől. Sidi szerint Péniék érvelése olyan, mintha Lewis Hamiltont köteleznék, hogy száraz körülmények között is esőgumit kell használnia.

„A csapatversenyben nem állt szándékomban elindulni, a túlzott terhelésnek nem láttam értelmét, és ezt az álláspontot igazolja az a tény is, hogy végül mindössze két nemzet nevezett Magyarországon kívül. Csapattársaim többszöri kérésére végül vállaltam az indulást bizonyos feltételek teljesülése mellett.

Egy csapatban előfordulhatnak súrlódások, nálunk sajnos ez évek óta jelen van. Mivel a harmadik csapattársunk viselkedése elfogadhatatlan volt számunkra, és nem volt hajlandó a megállapodásunk szerint eljárni, Pekler Zalánnal végül visszaléptünk a döntőtől

írta később Facebook-oldalán az eseményen három olimpiai számban is ezüstérmes Péni, aki megjegyezte, hogy sajnálja, hogy erre irányul a fókusz a torna kapcsán és gratulált a magyar csapat teljesítményéhez.

Péni és Sidi között már régóta mérges a viszony, előbbi óvott is az országos bajnokságon, ami után Facebookon is osztották egymást az érintettek.

Kapcsolódó
Káromkodós üvöltözésbe csapott át az ob-döntő
Elnöki figyelmeztetést kapott a magyar sportlövő, aki Júdásnak nevezte sporttársát.

A magyar csapat helyett majd az Egyesült Államok vesz részt a világkupa-döntőben.

A magyar szövetségnél ledöbbentek

A magyar szövetség főtitkára, Sinka László az Indexnek elmondta, hogy ő sem emlékszik hasonlóra. A szervezetnél döbbenten értesültek a történtekről, pénteken összeülnek az elnökséggel, hogy megvitassák a lehetséges szankciókat és azokat a lépéseket, amelyek megakadályozzák, hogy a tokiói olimpián hasonló botrányba fulladjon a verseny.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik