Belföld

Navracsics: bárcsak már feladhatnánk a kivonulásokat

A Fidesz „jó partneri viszonyra" törekszik a szocialistákkal, de Gyurcsány Ferenc személyét továbbra sem fogadja el – mondta Navracsics Tibor a TV2 csütörtök reggeli műsorában.

A Fidesz frackióvezetője szerint „szimbolikus” jelentőségű, hogy a Fidesz képviselői kivonulnak a parlamenti ülésteremből, valahányszor a miniszterelnök előre bejelentett szólásra jelentkezik. Az ellenzéki pártnak súlyos kifogásai vannak Gyurcsány Ferenc személye ellen, véleménye szerint neki köszönhető a „gyűlölet- és az irigységpolitika” meghonosítása a magyar belpolitikában. A Fidesz politikusa a napirend előtti kormányfői megszólalásokat „agitációs és propaganda kiselőadásoknak” nevezte.

Navracsics kijelentette: „Bárcsak már feladhatnánk ezeket a kivonulásokat”. Pontos feltételt nem szabott, de hangsúlyozta: ehhez arra van szükség, hogy a kivonulást elindító okok megszünjenek.

A frakcióvezető szerint, míg a kormánykoalíció biztosítja a többséget Gyurcsánynak, addig ő a miniszterelnök, és erről „nincs vita”. Pártja ugyanakkor a jövőben is minden alkotmányos eszközt felhasznál, hogy elérje Gyurcsány távozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik