Hat méter magas húsvéti csokitojással akar bekerülni a világrekordok könyvébe Miramar argentin tengerparti város.
Március eleje óta egy harmincfős, cukrászmesterekből és Down-kóros gyerekekből álló csapat dolgozik az alkotáson, amelyhez 4,5 tonna csokoládét fognak felhasználni. Bár készült már ennél nagyobb húsvéti tojás, de azt belül fém- és faszerkezet tartotta össze, míg a miramari húsvéti tojás színtiszta csokoládéból áll, még a két háromméteres tartógerenda és a többi “szerkezeti elem” is csokiból készül.
A csokitojást húsvétvasárnap egyébként 30 ezer darabra vágják és ingyen szétosztják a fővárostól, Buenos Airestől 450 kilométerre fekvő üdülővárosban.
Míg a miramari édesség még csak ostromolja a Guiness-rekordokat, addig William Curley, londoni csokoládémester a világ legdrágább csokitojását – amelyhez muscovado-karamellt, japán fekete ecetet, rozmaringot, olívaolajat, pirított szezámmagot, borókabogyót, cassis likőrt, valamint ehető aranyleveleket használt fel – készítette el tavaly, amely 2,4 millió forintért kelt el egy aukción.