Élet-Stílus

A csoki jó az agynak

csokoládé (csokoládé, )
csokoládé (csokoládé, )

Ezúttal nem csak az étcsoki rajongói örülhetnek.

Arról, hogy a rendszeres étcsokoládé-fogyasztás – a benne található antioxidánsnak köszönhetően – jót tesz az egészségnek, sokat lehetett hallani az utóbbi időben. Most a Glasgow Egyetem szakemberei azt bizonyították, hogy egy teljesen átlagos csokoládészelet is egészséges, befolyásolja ugyanis a vérerek működését.

A Neurology című szaklapban publikált tanulmány állítja, a csokoládé befolyásolja a szervezetben lévő és a vérerekre ható széndioxid mennyiségét, javítja a vér áramlását és az agysejtek állapotát. Matthew Walters professzor szerint az eredményeik egyértelműen bizonyítják az édesség jótékony hatását, hozzátette, a csokoládé a vizsgálat szerint jelentősen csökkenti egy majdani stroke valószínűségét.

Hogy hogyan? A professzor szerint a csokoládéban található flavonoidok karban tartják a vérereket, így az agyban találhatóakat is. Ennek ellenére nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem – mondta a szakember – hogy a csoki magas cukor- és zsírtartalma, a mértéktelen fogyasztás miatt elhízást okozhat, így érdemes óvatosan bánni a nyalánksággal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik