Belföld

Gyurcsány: meghiúsítjuk az OMV szándékait

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ellenséges kivásárlásnak nevezte az OMV lépését, amely szerint 18,6 százalékra növelte részesedését a Molban. A Fidesz ez ügyben egyetért a kormánnyal.

A miniszterelnök egy szerdai budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: „nem tekintem barátságos lépésnek, hogy egy állami tulajdonban lévő társaság, előzetes értesítés nélkül azzal a szándékkal vásárol részesedést egy másik cégben, hogy megszerezze a kontrollt. Minden eszközzel azon leszünk, hogy meghiúsítsuk ezt”.

Gyurcsány Ferenc ellenséges kivásárlási szándéknak tartja a tranzakciót, mert nem a stratégiák önként vállalt összeegyeztetésén alapult. A kormányfő hozzátette: a Mollal fognak egyeztetni.

A Fidesz támogatja a kormányt

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség fokozott figyelemmel kíséri a MOL Rt. tulajdonosi szerkezetében történt változásokat – áll a párt közleményében.

A Varga Mihály által aláírt dokumentum szerint a Fidesz támogatja a magyar olajtársaság törekvéseit a regionális szerepvállalás, a hatékonyság, a tisztességes piaci verseny erősítése terén. Nem tartanak elfogadhatónak olyan tranzakciót, mely a régiós verseny kiiktatását, illetve pusztán vállalati növekedést, nagyobb méret elérését célozza egy jelentős állami részesedéssel működő külföldi cég részéről.

„A Fidesz támogatja a magyar kormány határozott fellépését az említett célok elérése érdekében”- zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik