Tech

Úgy tűnik, 2023-ban láthatjuk a hajtogatható iPhone-t

Getty Images
Getty Images

Az Apple valószínűleg 2023-ban dobhatja piacra hét hüvelyknél nagyobb, OLED panellel felszerelt hajtogatható okostelefonját, ami támogatni fogja az Apple Pencil digitális ceruzát is – írja a MacRumors az Omdia technológiai kutatócég előrejelzése alapján. Az Omdia szerint a készülék többféle méretben lesz választható, 7,3 hüvelykes, illetve 7,6 hüvelykes méretet jósolnak.

Az Apple Pencil támogatás azért is tűnhet logikus lépésnek, mert a fentebb rebesgetett méretek alapján szétnyitott állapotban a hajtogatható iPhone már majdnem akkora lesz, mint egy 7,9 hüvelykes iPad mini, amihez 2019 óta lehet használni a kiegészítőt. Ez a jóslat egybevág a Bloomberg szerzőjének információival is, aki korábban azt írta, hogy a hajtogatható iPhone prototípusát eddig kétféle méretben vizsgálják a belsős teszteken, és a 2022-as, 2023-as megjelenés tűnik reálisnak.

Eddigi szabadalmak alapján többek közt arra lehet számítani, hogy az értesítések egy külső kijelzőn jelennének meg, kinyitva pedig leginkább egy iPad-re hasonlíthat a rejtélyes kütyü. Egy másik dokumentumban említik, hogy az akkumulátor-cellák az eszköz különféle régióban lesznek elosztva, ezzel garantálva a flexibilisebb kialakítást.

Jon Prosser Apple-szivárogtató állítása szerint pedig nem is igazán hajtogatható modellről van szó, inkább egy olyan kétkijelzős kialakítást lehet várni, mint amilyet a Microsoft is megvalósított a Surface Duónál, tehát zsanér választana el két kijelzőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik