Belföld

Újra garanciafalat épített az MDF

Egy év után újra garanciafalat emelt az MDF: a Kossuth téren ideiglenesen emelt falon tizenegy, a párt szerint teljesíthető ígéret szerepelt, a pontokból törvényjavaslatokat is készítenek - mondta Almássy Kornél, a Magyar Demokrata Fórum alelnöke.

Az MDF falán egyebek mellett olyan ígéretek szerepelnek, mint a középosztály képviselete, az átlátható adórendszer megteremtése, az örökösödési illeték eltörlése, a gyermekvédelmi ombudsmani poszt létrehozása. A Magyar Demokrata Fórum azonos jogállást, a nők és a 45 év feletti munkavállalók jogainak erősítését, valamint a kutatásfejlesztés kiemelt támogatását is szeretné elérni.

Az MTI azon kérdésére, miért nem szerepel az új falon az a korábbi ígéret, hogy az MDF nem segíti hatalomra sem Gyurcsány Ferencet, sem Orbán Viktort, a párt alelnöke azt mondta: még nem lehet tudni, 2010-ben kik lesznek a miniszterelnök-jelöltek. Az MDF 2006 áprilisában, az országgyűlési választások idején emelte első garanciafalát, amely a legtöbb pontonban azonos volt az újjal. Almássy Kornél a kormány egyéves munkáját értékelve azt mondta: a két nagy párt többezer milliárdot ígért, de nem maradt semmi az ígéretekből. Ma Magyarországon háromféle mentalitás létezik: a kétbalkezes kormány, a fecsegő ellenzék és a cselekvő ellenzék, amely az MDF – tette hozzá.

Az MDF vállalásait bemutató első garanciafalat 2006. április 4-én építettek a párt politikusai Budapesten, az MDF székházának kertjében, a fal azóta is ott áll. A fal építőköveire egy-egy, az MDF politikáját meghatározó mondat került fel, amelyeket a politikusok egyenként illesztettek egymáshoz a sajtó jelenlétében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik