Pályán kívül

A vízilabda-válogatott kapusa a mellrák elleni kampány arca

Gangl Edina az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány kampányában vesz részt. Klubja, az UVSE csatlakozott a kezdeményezéshez.



A kezdeményezés plakátja Gangl Edinával

Október elsején tartják a mellrák megelőzését célzó világnapot. Ebből az alkalomból országszerte több ingyenes mellrákszűrő vizsgálatot tartanak, hogy a betegségre még időben fény derüljön. 

Az Emlőrák Gyógyításáért Alapítvány – a magyarországi emlőrákkutatás fejlesztésén túli – fő célkitűzése a széles körű tájékoztatás az emlőrák megelőzésével, kezelésével és rehabilitációjával kapcsolatban. Ennek érdekében olyan speciális kezdeményezéssel álltak elő, melyhez Magyarország egyik sikersportágát, a vízilabdát hívták segítségül.

Az UVSE vízilabdaklub (amely két női csapatot is indít a hétvégén kezdődő bajnokságban) együttműködési megállapodást kötött az alapítvánnyak, melynek keretében Gangl Edina, első csapat, azaz UVSE-Central kapusa, a válogatott kiválósága lett az Alapítvány arca.

“Korábban sajnálatos módon az egyik közeli hozzátartozóm is megküzdött a mellrákkal, így különösen magaménak érzem a témát, ezért azonnal igent mondtam a felkérésre, hogy ha lehetséges ezzel a kampánnyal is felhívjuk a figyelmet, mert tehetünk ellene, nem érdemes várni, hogy esetlegesen akár a nőiességünket tegyük kockára”.

Az UVSE vállalta, hogy minden mérkőzésükön kitűzik a mellrák elleni küzdelem szimbólumává vált rózsaszín szalagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik