Belföld koronavírus

Gerendai: A vendéglátósok felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak

Csanádi Márton/24.hu
Csanádi Márton/24.hu

A helyzet sokak számára már tarthatatlan, ezért az lenne a szerencsés, ha a kormány észszerű keretek között minél előbb lehetővé tenné az újranyitást – ezt mondta a Magyar Hangnak Gerendai Károly. A Michelin-csillagos Costes étterem tulajdonosa szerint nincs mit csodálkozni azon, hogy elégedetlenek a vendéglátósok,

hiszen ki vannak véreztetve, felélték minden tartalékukat, kilátástalan helyzetben vannak. Miközben hónapok óta nem nyithatnak ki és a jelek szerint ez még egy darabig így is marad, a kormány által korábban beígért bérkompenzációból szinte semmi nem érkezett meg a lassú és nehézkes bürokrácia miatt. A helyzet sokak számára már valóban tarthatatlan.

Gerendai viszont „az elégedetlenségi mozgalmakat” nem tartja egy jó iránynak, ez ugyanis megfelelő szabályozás hiányában sem járványügyi, sem pedig üzleti szempontból nem célravezető. Gerendai szerint jogosak azok az észrevételek, amelyek szerint az éttermek megnyitása és látogatása szigorú szabályozás mellett nem jelentene nagyobb járványügyi kockázatot, mint ami az egyéb, nyitva lévő kiskereskedelmi üzletek, bevásárló központok esetében felmerül.

A nyári fesztiválokról Gerendai azt mondta, hogy egyelőre teljes a bizonytalanság, döntés pedig még nem született a fesztiválok megtartásáról, de óvatosan folynak az előkészületek. Úgy gondolja, hogy ez az állapot márciusig tartható fenn, legkésőbb akkor kell dönteni arról, hogy megtartják-e a nyári tömegrendezvényeket, vagy sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik