Belföld

Videón, ahogy egy gyorshajtó átrepül balatoni körforgalmon és bezuhan a túloldali árokba

police.hu
police.hu

Súlyos sérüléssel végződött egy balatoni körforgalomnál történt baleset a 710-es számú főúton. A 65 éves budapesti férfi  Balatonakarattya felé közlekedett kedd este fél tízkor, amikor a menetirány szerinti bal oldali sávból egy körforgalomba behajtott, majd azon átrepülve a túloldali árokban állt meg.

A sofőr és mellette ülő utasa is súlyos sérüléseket szenvedett. A járművezető elmondása szerint legfeljebb 90 km/h-val közlekedett, és egy út szélén álló vadat figyelt, ezért nem vette észre a körforgalmat.

A kocsi menetrögzítő kamerája viszont ennél jóval nagyobb sebességet mutatott. A Balatonalmádi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit, a kijárási korlátozás megszegéséért pedig szabálysértési feljelentéssel éltek a sofőrrel és utasával szemben a rendőrök.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy a legtöbb baleset gyorshajtás miatt következik be. Sokszor ez időhiányból fakad, mert a sofőr valahová siet, és egy adott távolságot minél rövidebb idő alatt szeretne megtenni. Azonban a gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre.

A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses vagy akár halálos közúti közlekedési balesetet, melyben a közlekedési szabályokat betartó más résztvevő is súlyosan megsérülhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik