Élet-Stílus

A kávé és az étcsoki mosolyt csalnak az arcunkra, de a fánk és a hamburger szomorúvá tesznek

Getty Images (illusztráció)
Getty Images (illusztráció)
Érdekes kutatás készült az ételekről.

Egy 2000 fős közvéleménykutatást készítettek arról, hogy a különféle ételek miképpen befolyásolják az érzéseinket. A koffein, a fekete csokoládé és a szőlő fogyasztásával elérhetjük az áhított boldogságot, de a sütemények, a gyors kaják és a cukros üdítők tiltólistán szerepelnek – olvasható a Sunban.

Bármilyen meglepő, a fehér kenyér és az édességek hosszú távon búskomorrá változtatnak minket. Mindössze 16 perccel az étkezés után már észlelhetjük hangulatunkban a pozitív vagy negatív változást. Noha a tiltott gyümölcs mindig édesebb – ezt a felmérésben résztvevők sem tagadták- később rosszul érezzük magunkat a bűnözés után.

A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek átlagosan havonta 10 alkalommal esznek nem egészséges ételeket, majd rájönnek, hogy ezektől a finomságoktól depresszívebbek lesznek.

Hayley Murgett, a tanulmány megrendelője így nyilatkozott:

A diétás étrend az általános jóléthez közelebb visz bennünket, míg a magas só -és zsírtartalmú termékek – például a pizzák és a chipsek –  ártanak a testi és lelki épségünknek.

Hozzátette: a kiegyensúlyozottabb táplálkozással fizikai és szellemi szinten is rálelhetünk a harmóniára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik