A vendéglátóiparban a rangos Dining Guide díjat már 2004 óta ítélik oda az év legjobb éttermének. A megmérettetésben résztvevő éttermek közül szigorú, több tagú zsűri választja ki a legjobbat egy egész éven át tartó teszt után. A díjnak tavaly óta a Gösser Bock lett a névadó szponzora, ezért az elismerés nevét is megváltoztatták: Gösser Bock – Dining Guide-ra.
Az éttermeket bíráló zsűri egyébként minden évben társadalmi-közéleti személyiségekből, üzletemberekből, gasztronómiai újságírókból, diplomatákból és gasztrobloggerekből áll. Idén az esélyesek top 10-es listájába bekerült az Alabárdos, a Kistücsök, az Onyx, a Fausto’s, a Bock Bisztró, a Costes, a Csalogány26, az Aranyszarvas és a Babel Delicate is. Arra az esetre, hogyha valamelyik étteremben az év során profilváltás történne, a zsűri összeállította az aranytartalék listáját is, melyen olyan nevek szerepelnek, mint az Olimpia, az Aranykaviár, vagy a Enoteca Corso.
A díjat január 20-án a Mariott Hotel báltermében Wiszkidenszky András, a zsűri elnöke hirdeti ki.
AJÁNLOTT LINKEK:
Olvasson még többet a díjazottakról és a díjról (hvg.hu)
A Dining Guide hivatalos weboldala (diningguide.hu)