Belföld

Az MSZP választ vár Orbántól olajügyekben

Nyakó István országgyűlési képviselő, az MSZP szóvivője nyílt levelet intéz hétfőn Orbán Viktorhoz, amely után választ vár a Fidesz elnökétől az olajügyekben feltett kérdésekre.

A politikus erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján számolt be, hozzátéve, hogy még nyugtalanítóbbá vált a helyzet, miután hiába várták a Fidesztől, illetve elnökétől a válaszokat három kérdésükre. Nyakó István értékelése szerint ha ez így marad, akkor a közvélemény azt a következtetést vonhatja le, hogy kényelmetlenek ezek a kérdések a Fidesz számára.


A szóvivő “mellébeszélésnek és politikai pankrációnak” nevezte a legnagyobb ellenzéki párt eddigi reakcióit. A politikus elmondása szerint az oknyomozó sajtó vetette fel Tóth Béla, a Fidesz egykori kampánymenedzsere, az Energol-ügy egyik főgyanúsítottja, Orbán Viktor régebbi bizalmasa nevét. A szocialista párt arra vár választ, hogy a pártelnöknek, vagy a Fidesznek van-e még Tóth Bélával hivatalos, illetve magánkapcsolata.


Nyakó István ugyancsak az oknyomozó média feltárása alapján kérdez rá a két Széchenyi terves támogatásban részesült “összegründolt cégre”, amelyek közel 88 millió forinttal rövidítették meg jogtalanul az adófizetőket, és értesülések szerint a szóban forgó gyanúsítottak védője, Szász I. Attila, az Orbán-család tokaji ügyeit is intézte, és annak baráti körébe tartozik, tehát akár tudhat valamit az említett 88 millió forintról is.


A szóvivő kérdéseket tesz fel a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak is arról, hogy van-e reményük az adófizetőknek arra, hogy a 88 millió forint visszakerül a közösbe, illetve megépül az említett támogatásban részesült, de eddig meg nem valósult, “elpanamázott mosonmagyaróvári termálfürdő”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik