Belföld

Szerdára ér véget a kánikula

A hét folyamán ingadozó hőmérséklet várható, lesz olyan nap, amikor kánikulai melegre kell számítani, ám két hidegfront is hoz enyhülést - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőre némileg enyhül a vasárnapi kánikula, ám kedden a nap nagyobb részében ismét nagyon meleg, 35-40 Celsius fok közötti hőmérséklettel kell számolni. A késő délutáni, esti órákban azonban hidegfront érkezik. Ennek eredményeképpen szerdán 26-31 fok közötti meleg várható. Szerdán erősödhet a szél, ami helyenként viharos erősségű is lehet. A front hatásaként egyes helyeken záporra, zivatarra is számítani lehet.

Csütörtökre napos száraz időt jelez a prognózis, és a hőmérséklet ismét emelkedik. Pénteken pedig 31-36 fok is lehet. A következő hétvégén egy újabb hidegfront eredményeként néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet. A szél megerősödik és szórványosan záporok, zivatarok is lehetnek.

A múlt héten többször is melegrekordot regisztrált a meteorológiai szolgálat, és melegrekord megdőlését prognosztizálta az OMSZ vasárnapra is. Szombaton az ország legmelegebb pontja Túrkeve volt, ahol 40,5 fokot mértek.

A Magyarországon valaha mért legmagasabb hőmérséklet, az abszolút melegrekord pedig pénteken dőlt meg, amikor is Kiskunhalason 41,9 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik