Élet-Stílus

A késői szülés mellékhatása a több műtét

Köztudottan kitolódott a gyermekvállalási kor a nők életében, és ezzel párhuzamosan még keményebb csatát kell vívniuk az idővel.

Az utóbbi öt évben megugrott azoknak a plasztikai beavatkozásoknak a száma, amelyeket idősebb anyukákon hajtanak végre, derült ki egy londoni kozmetikai sebészettel foglalkozó cég adataiból. 42 százalékkal több negyven feletti édesanya kérte, hogy korrigálják azokat a változásokat, amelyek a terhessége során következtek be. Ugyanis idősebb korban a bőr már kevésbé rugalmas, és a kollagéntermelés is csökken, ezért a test kevésbé képes visszanyerni eredeti formáját a szülés után, tudatta a Harley Orvosi Csoport.

Míg néhány évvel ezelőtt a negyven feletti nők körében az arcfelvarrás volt a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás, mára átvették a helyét az olyan korrekciók, mint a mellfelvarrás, hasplasztika és a terhességi csíkok eltüntetése. Lisa Littehales, tanácsadó főnővér elmondása szerint: „25 éves korunk után elkezdjük elveszíteni a bőrünk kollagéntartalmát, mintegy 1,5 százalékot évente. Így megereszkedik, és kevésbé képes megőrizni a rugalmasságát.”

Bár van néhány olyan „csodanő”, aki vissza tudja nyerni a terhesség előtti alakját diétával és testmozgással, a kor előrehaladtával – szimpla matematika – erre egyre kevesebb az esély. Ilyenkor már csupán a szike tud segíteni és a jó szabásminta. A hasplasztikák száma a klinikán 33 százalékkal lett magasabb, a mellfelvarrás pedig 46 százalékkal. A striákat pedig lézer segítségével tüntetik el szinte nyom nélkül – ennek száma 28 százalékkal emelkedik évről évre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik