Belföld

MDF: főenergetikus kell

Demszky Gábor főpolgármester haladéktalanul intézkedjen, hogy mielőbb legyen a fővárosnak főenergetikusa, aki a liberalizált energiapiacon szakszerűen és megfelelő üzleti érzékkel érvényesíteni tudja a budapestiek érdekeit – szólította fel Budapest első emberét Katona Kálmán, a fővárosi MDF-frakció tagja hétfői sajtótájékoztatóján.

Budapestnek nincs energiastratégiája, és több mint öt éve nincs főenergetikusa. Pedig az energetikai szektor piacnyitása olyan helyzetet teremtett, hogy aki nem lép szakszerűen és időben, százmilliókat fog veszíteni. A veszteséget nem az MSZP–SZDSZ alkotta városvezetés, a budapestiek fogják megfizetni – közölte a politikus.

A törvény szerint ugyanis a kisfogyasztók továbbra is hatósági áron szerezhetik be a villamosenergia-szükségletüket, a nagyfogyasztóknak azonban a szabadpiacon kell, nem hatósági áron beszerezniük az elektromos áramot. A fővárosnak a törvény értelmében az iskolák, óvodák, kórházak, szociális otthonok, és minden más intézménye részére a kereskedőktől kell megvásárolnia a villamos energiát. Eközben a városnak nincs olyan embere, aki ezeket az ügyeket koordinálná, aki ehhez értene – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik