Belföld

Egymilliót talált a hajdúszoboszlói bankautomata nyílásában egy férfi

Pénzbüntetésre ítélte a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azt a férfit, aki hazavitte az egyik helyi bankautomata nyílásában talált egymillió forintot.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a sértett tavaly szeptember 2-án vette fel a pénzt az egyik belvárosban lévő pénzintézet fiókjának előterében lévő ATM automatából. Azonban figyelmetlenségéből adódóan a tranzakció végét nem várta meg, és a kiadott összeget a pénzkiadó nyílásban felejtette, majd távozott a bankból.

Ezzel egyidejűleg ment be a bankfiókba a férfi, aki észrevette a nyílásban felejtett pénzt, azt elvette és hazavitte. Bár a bank nyitva volt, a férfi nem adta le a megtalált összeget. A rendőrség az eljárás során a férfi lakásán lefoglalta a készpénzt, majd visszaadta a tulajdonosának, ezáltal az okozott kár teljes egészében megtérült.

A 144 ezer forintos pénzbüntetésre ítélt hajdúszoboszlói férfi nem ismerte be a bűnösségét, és azt állította, hogy nem akarta eltulajdonítani a megtalált összeget. A büntetővégzés így akkor nem emelkedett jogerőre, és a bíróság kitűzte az előkészítő ülés időpontját.

Az elkövető és védője az előkészítő ülés előtti napon visszavonta a tárgyalás iránti kérelmét, így a 144 ezer forintos pénzbüntetés jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik