Belföld

Bencsik András: Demeter Szilárd írása kifogástalan

Noha Demeter Szilárd visszavonta nagy botrány kavaró publicisztikáját, amely az ügyben megszólaló kormánypárti politikusok tetszését sem igazán nyerte el, a Hír TV Sajtóklubja védelmébe vette a PIM főigazgatóját, akitől immár saját beosztottjai is nyilvánosan elhatárolódtak.

A Bayer Zsoltot ezúttal nélkülöző műsort Gajdics Ottó vezette, aki az elmúlt napok eseményeit ekképpen foglalta össze: „Jól körül határolhatnák nekünk a szólás és véleményszabadság kérdését a libernyákok.”

Bencsik András úgy látja, Demeter írását  „túlérzékenységből a magyarországi zsidó szervezetek, illetve  zsidó személyek kifogásolták, úgymond relativizálásra hivatkozva. Szerintem nincs igazuk” – jelentette ki a Demokrata főszerkesztője, aki szerint kár volt visszavonni az írást, mert Demeternek teljesen igaza van, ugyanis elfogadhatatlan, hogy bűnös népnek tekintik a magyarokat és a lengyeleket Nyugat-Európában.

Az, hogy most kihez szabad hasonlítani magunkat és kihez nem, ez őszintén szólva óvodista színvonal. Tehát a zsidók szenvedéseihez nem hasonlíthatjuk magunkat, de remélhetőleg a bantu négerek vagy a kihalt gepidákhoz nyilván szabad. Ez nem színvonal szerintem, nem kéne ebbe belemenni

– elmélkedett Bencsik.

Testvére, Bencsik Gábor szerint Demeter ugyan szerencsétlenül fogalmazott, de igaza volt, majd a baloldalt kárhoztatta, amiért „világbotrányt próbál kavarni” az ügyből, Karácsony Gergely például kampányolt a bizonyítottan antiszemita Bíró László mellett, ehhez képest most „képes a világ közvéleményéhez fellebbezni, hogy itt valami rettenetes dolog történt és most azonnal az ENSZ-csapatok kezdjék el bombázni a budapesti hidakat. Hát ez borzasztó” – vélekedett, majd hisztériának és műbalhénak nevezete reakciókat.

Néző László ugyancsak a magyar baloldal Jobbikkal való összefogást hozta fel,

ilyenkor nem jajdul fel a Mazsihisz

– mutatott rá, bár Demeter fogalmazásmódját ő sem tartotta szerencsésnek .

Nem úgy Bencsik András, aki fontosnak tartotta tisztázni: „Demeter Szilárd írása, amit többször figyelmesen végigolvastam, kifogástalan, nem volt abban szerencsétlen fogalmazás, az úgy volt helyes, ahogy volt.”

Ezt követően egy MÚOSZ által díjazott, Jézust és Müller Cecíliát ábrázoló, még tavasszal megjelent Népszava-karikatúra volt a téma, amit Bencsik András gusztustalan istenkáromlásnak nevezett, és úgy vélte, hogy ha emiatt nem emel szót a Mazsihisz, „akkor ne pofázzon senki”.

Fogják be a pofájukat

– jutott el ugyanoda egy hasonló gondolatmenet végén Néző.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik