Gazdaság

Eszék díszpolgára lett Mészáros Lőrinc

MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet a sport és a Dráva-parti település fejlődésében nyújtott egyedülálló hozzájárulásáért – tájékoztatta a Mészáros Csoport az MTI-t. A díszpolgárságot tanúsító oklevelet Boris Pilizota, a szlavóniai város alpolgármestere nyújtotta át a nagyvállalkozónak.

Mészáros Lőrincet a város képviselő-testülete pártállástól függetlenül, egyhangúan választotta meg díszpolgárrá. Méltatásában kiemelték, hogy Eszéken tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál, a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, a sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat az egyre erősödő klub.

Az alpolgármester rámutatott: ennél is fontosabb, hogy a horvát szakemberek segítségével megkezdődött az egyesület hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával. „Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés” – fogalmazott Boris Pilizota.

„Számomra mint magyar állampolgárnak nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el” – nyilatkozta a felcsúti milliárdos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik