Belföld

Nézőpont: Orbán Viktor munkájával a többség elégedett

Orbán Viktor / Facebook
Orbán Viktor / Facebook
Az 59 százalék bőven meghaladja a Fidesz-KDNP népszerűségét.

14 év, 145 nap. Hétfőtől Orbán Viktor az összességében legtovább hivatalban lévő magyar kormányfő, akinek munkájával ráadásul a magyarok 59 százaléka „inkább elégedett”. A Magyar Nemzetnek készített kutatásáról a Nézőpont Intézet azt írta, még nem láttak ilyen magas értéket, a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak ennyien pozitívan.


Felidézik, a kimagasló elégedettségi adat „érezteti a baloldali miniszterelnök-állítás nehézségét”, Orbán Viktor megítélése fontos, mert a 2022-es parlamenti választás miniszterelnök-választás is.

Mint írták, a kormányfői teljesítmény értékelése nem független a koronavírus-járványtól, a védekezés hatékonyságától, bár az első hullám idején magasabb szinten is állt a kormányfő elégedettségi indexe.

A Nézőpont Intézet ugyanakkor emlékeztet rá, hogy a magyarok 59 százalékos elégedettségi szintje bőven meghaladja a Fidesz-KDNP népszerűségét, várható választási eredményét.

Kapcsolódó
Folyamatosan csökken a Fidesz támogatottsága
Igaz, csak kicsit. A Závecz Research kutatása szerint ha csak a Fidesz-KDNP és a hat ellenzéki párt közös listája között lehetne választani, szoros verseny lenne.

Módszertan

A Nézőpont Intézet kutatása 2020. november 24. és 25. között 1000 ember telefonos megkérdezésével készült. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A mintavételi hiba 3,16 százalék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik