Sport

Galambos vb-ezüstje evezésben

Galambos-Peter(210x140)(1).jpg (galambos péter, )
Galambos-Peter(210x140)(1).jpg (galambos péter, )

Könnyűsúlyú egypárban Galambos Péter  második lett a plovdivi evezős-vb-n, ahol az olimpiai műsorban nem szereplő számokban rendeznek versenyeket.

A Vác Városi Evezős Club két éve vb-bronzérmes sportolója a címvédő dán Henrik Stephansen és a tavalyi vb-n második olasz Pietro Ruta mellett egy-egy svájci, amerikai és osztrák riválissal küzdött meg.

Galambos remek rajtot vett, 500 méternél ő vezetett, féltávnál azonban már a favorit dán állt az élen, s az amerikai Andrew Campbell Jr. is megelőzte a magyart.

A 2000 méteres táv utolsó negyedéhez érkezve dán, amerikai, olasz volt a sorrend az élen, de Galambos ott volt a vezető trió nyakán, s a hajrában csapásról csapásra egyre feljebb kapaszkodott. Az izgalmas finis végén aztán Stephansen ért elsőként a célba, az amerikai és olasz riválisát lehajrázó magyar evezős pedig pályafutása legnagyobb sikerét aratva második lett.

“A verseny eleje és vége nagyon jól sikerült. Örülök, hogy maradt energiám a hajrára, mert nagyon kemény küzdelem volt. A döntő előtt még állítottunk a hajómon, ez a húzás is nagyon jól sült el. Éremért jöttem a vb-re, és nagyon boldog vagyok az ezüsttel” – mondta a 25 éves magyar versenyző.

Galambos Péter, aki Rapcsák Károly tanítványa, a magyar evezőssport tizedik világbajnoki érmét szerezte.

Eredmény – evezős világbajnokság, Plovdiv

Könnyűsúlyú egypár, férfiak:

1. Henrik Stephansen (dán) 6:56.41 p

2. Galambos Péter 6:57.50

3. Andrew Campbell Jr. (amerikai) 6:57.88

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik