Belföld

60-70 tűzoltó dolgozik Pilisborosjenő-Nagykevélyhegyen

Egymástól független tűzfészkek kaptak lángra Pilisborosjenő-Nagykevélyhegyen, a tüzet 14 fecskendővel oltják - közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsokság. Az elmúlt három napban 4-5-ször annyi tűz keletkezett, mint egy átlagos hétvégén, Borsodban vasárnap 38-szor riasztották a tűzoltókat.

Négy, egymástól független tűzfészek kapott lángra a délutáni órákban Pest megyében, Pilisborosjenő-Nagykevélyhegyen, a tüzet 14 fecskendővel oltják – közölte vasárnap kora este a Fővárosi Tűzoltóparancsokság (FTP). A parancsnokság ügyeletese elmondta: mintegy 60-70 tűzoltó érkezett a helyszínre és kezdte meg az oltást vasárnap délután Pilisborosjenő-Nagykevélyhegyen.


Szabó Zoltán alezredes közölte: az erős szél és a nehéz terepviszonyok lassítják a tűzoltók munkáját. Elmondta azt is, hogy a tűz keletkezésének okát még nem lehet tudni, ezt az FTP szakemberei jelenleg is vizsgálják.


Vasárnap délután avartűz okozta füst miatt a balesetveszély elkerülése érdekében lezárták az M3-as-M30-as autópálya csomópontjánál a Budapest felé vezető sávot Emőd térségében. Itt az oltást fél négykor kezdték meg a tűzoltók, a sűrű füst azonban beterítette a pályát, emiatt az autósokat Emődnél elterelték.


Az ügyeletes elmondta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnap eddig 38-szor riasztották a tűzoltókat avar, illetve szárazfű-tűzhöz. Egyebek mellett Dédestapolcsány, Nemesbikk, Szuha, Ózd, Sáta térségében. A tűzesetek szerencsére nagyobb kárral nem jártak.


Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője a nap folyamán közölte: az elmúlt három napban országszerte mintegy 2 ezer esetben kellett különféle tűzesetekhez kivonulni. Az esetek mintegy 90 százaléka szabadtéri tűz volt, amikor bozót, nádas, erdő vagy aljnövényzet gyulladt meg. Az elmúlt három napban 4-5-ször annyi tűz keletkezett, mint egy átlagos hétvégén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik