A menü kiválasztásában az étlapnak is nagy szerep jut, nem mindegy, hogy mi, hol, milyen színnel van rajta. Nem csoda, hogy az éttermek ügyes kis praktikákkal vezetik az éhes vendég szemét, hogy így jó eséllyel olyan fogást válasszanak, amilyet ők is szívesebben visznek ki.
Főleg a drága, kifejezetten luxusszámba menő ételek esetében fontos a trükközés, de jól jön a segítség az új fogásoknak is. Az étlapon ezeket általában a bal oldal felső részébe teszik, mert – ahogy arra egy kutatás is rámutatott – a menüt kinyitva általában ösztönösen ide nézünk először. A színek és a márkanevek is sokat segítenek, hogy egyik vagy másik fogás mellett döntsünk, az igazi befutók azonban a szemmágnesek. Azokat az ételeket, amelyeket kerettel külön kiemeltek, sokkal nagyobb eséllyel választjuk.
AJÁNLOTT LINKEK:
Trükkök az étlapon (Borsa.hu)