Belföld

A Fidesz megfélemlítéssel vádolja Szilvásyt

A Fidesz felszólítja Szilvásy György kancelláriaminisztert, hogy magyarázza meg, miért zaklatja a Magyar Nemzet újságíróját. A kormányszóvivői iroda szerint a nemzetbiztonság egyszerűen leellenőrizte, hogy valóban újságíró kérdezősködik a kancelláriaminiszter körül.

Szilvásy György a hatalommal szemben kritikát megfogalmazó újságírók megfélemlítésére használja a Nemzetbiztonsági Hivatalt – jelentette ki vasárnapi sajtótájékoztatóján Demeter Ervin. Az ellenzéki politikus hozzátette, hogy az NBH főigazgatója asszisztál ehhez, hiszen – mint mondta, Galambos Lajos a kormány számára megvett ember: „Úgy ítéljük meg, hogy ez elfogadhatatlan egy demokratikus igényű társadalomban. Felszólítjuk Szilvásy Györgyöt arra, hogy minél előbb, lehetőség szerint még a mai napon adjon magyarázatot arra, hogy miért akarja, miért próbálja megfélemlíteni az újságírókat a titkosszolgálat” – mondta az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának fideszes tagja.

A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársai jelentek meg lapuk újságírójánál azt követően, hogy kollégájával Lesencefalun, Szilvásy György kancelláriaminiszter nagyszabású építkezésén járt. Az NBH szombati közleményében hangsúlyozta, nem történt művelet, nem volt zaklatás, és a titkosszolgálat munkatársai, illetve az újságíró között sem hangzott el olyan párbeszéd, amelyet a napilap idézett.

Az elhangzottakra reagálva a kormányszóvivői iroda az MTI-nek adott nyilatkozatában rámutatott: felesleges “túl nagy feneket keríteni a dolognak”, ami történt az rutineljárás. A szolgálat utánajárt, hogy valóban újságírók kérdezősködtek-e egy nemzetbiztonsági védelem alatt álló állami vezetőről. Kiderült, hogy ezzel az ügy hivatali része lezárult – közölte a kormányszóvivői iroda, hozzátéve, ebben az ügyben mindenki tette a dolgát a szolgálat is, amely ellenőrzött egy információt és az újságírók is, akik megírták a cikket. Ebből pártpolitikát építeni lehet, de felesleges – hangsúlyozta a kormányszóvivő iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik