Belföld

Ismét megerősítették a Nemzeti Nyomozó Iroda épületét

Nagyobb rendőri egység érkezett a budapesti Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületéhez, amelyet fémkordonokkal vettek körül péntek délután.

Az Aradi utca mindkét végét fémkordonokkal lezárták, előttük hat-hat rendőr áll sorfalat, míg a Vörösmarty és az Andrássy út kereszteződésénél délután hat órakor védőpajzzsal felszerelt rendőrök álltak sorfalat. Szintén fémkordonokkal zárták el a Csengery utcát, ahová a BRFK újabb kordonokat szállított.

Az MTI tudósítója látta, hogy a Vörösmarty utcába egy autóbusszal újabb rendőrök érkeztek, akik rohamsisakkal és védőpajzzsal is fel vannak szerelve. A Terror Háza előtt járókelők nem tartózkodtak.

Március 15-én este több ezer ember gyűlt össze a Terror Háza előtt, hogy a délután elfogott Budaházy György szabadon bocsátását követeljék, akit a rendőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda Aradi utcai épületébe vittek kihallgatásra. A demonstrációt követően a tüntetők többször is összecsaptak rendőrökkel, hét rendőr és egy civil megsérült, a rongálás miatt több milliós kár keletkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik