Élet-Stílus

Zsebre dugott kézzel nézte, ahogy meghal a betege

Miután szívrohamot kapott, a férfi a kórház parkolójában esett össze. Nem kapott segítséget, pedig egy mentős végignézte az egészet.

A megdöbbentő esetről a brit Walsall Manor kórház biztonsági kamerái még felvélelt is készítettek. A videón jól látszik, ahogy a 47 éves Carl Cope összeesik az intézmény parkolójában. A középkorú férfi feltehetően szívrohamot kapott, hiszen alig fél órával korábban éppen erős mellkasi fájdalmai miatt szállítatta magát kórházba.

A kiérkező mentő Cope-ot a Walsall Manor baleseti- és sürgősségi osztályára szállította. A férfi épp a felvételre várt, amikor hét perc után úgy döntött, vesz magának egy üdítőt. A családja szerint azt remélte, hogy attól majd jobban érzi magát. Ám miközben visszafelé sétált a sürgősségi osztályra, váratlanul rosszabbul lett, és összeesett.

A parkolót figyelő kamerák felvételein jól látszik, ahogy Cope összeesik, és az is, hogy többen elmennek mellett segítségnyújtás nélkül. Néhány másodperccel az eset után érkezik egy mentős fehér ingben. A 36 éves Matt Geary váltott néhány szót a szemmel láthatóan szenvedő férfivel, majd távozott. Cope újabb segítséget csak 5 perccel később kapott, ám addigra már késő volt: belehalt a szívrohamba.

Az ügyben cserbenhagyás miatt vizsgálat indult, mely során Matt Geary elismerte, hogy bár látta, hogy a férfi segítségre szorul, sorsára hagyta őt. A mentőst elmarasztalták, és most 8 hónap felfüggesztett büntetést róttak ki rá azután, hogy elismerte, ha megvizsgálja és megfelelő ellátásban részesíti a beteget, a férfi talán még ma is élhetne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik