Élet-Stílus

Rendőrt hívott, mert el akarta fenekelni a lányát

A rendőr azért kellett, hogy tanúsítsa: nem bántalmazni akart a gyermekét az apa, hanem nevelő célzattal ütlegelte.

Meghökkentő, de az Egyesült Államokban – egészen pontosan Floridában – egyátalán nem annyira szokatlan kéréssel hívta fel a rendőrséget egy apuka, aki meg akarta büntetni egyik lányát. Azt kérte, küldjenek ki a házához egy rendőrt, hogy nézze végig, ahogy elfenekeli a 12 éves gyermeket. Mindezt azért, mert nem akart emiatt bajba kerülni – jelentette a WPBF televízió.

A beszámoló szerint a kislány azért kapta a testi fenyítést, mert csúnyán összeveszett a testvérével. A helyi rendőrségen a televíziónak elmondták: egy rendőr a kérésnek megfelelően kiment a család házához, majd megállapította, hogy az apuka a jogosan büntette fenekeléssel gyermekét, és nem követett el azzal bűncselekményt.

A WPBF szerint “bár ez néhány szülőnek bizarrnak tűnhet”, a helyi seriffhivatal közlése szerint rendszeresen érkeznek hozzájuk ilyen kérések. Noel Stephen, Okeechobbe megye seriffhelyettese a televíziónak elmondta: ő maga nagyjából tucatnyi testi fenyítést felügyelt a szülők kérésére.

Stephen elmondása szerint “ilyen esetek előfordulnak”, de ugyanakkor “nem reklámozzák”, hogy erre lehetősége van a szülőknek. A seriffhelyettes hozzátette: csak akkor engedélyezik egy rendőrnek, hogy felügyelje a szülők nevelő célzatú fenekeléseit, ha éppen akkor nincsen más fontosabb dolga. A seriffhelyettes hozzátette: a helyi törvények engedélyzik, hogy a szülők nevelő célzattal, büntetésből elfenekeljék gyermekeiket, “akár kézzel, övvel vagy fapálcával”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik