Belföld

Újabb részletek derültek ki a csongrádi betegtragédiáról

Saját felelősségére távozott a szentesi kórházból az a 67 esztendős mindszenti férfi, aki egy mentőautóban vesztette életét Hódmezővásárhely és Szentes között – írta keddi számában a Délmagyarország című napilap.

A súlyosan asztmás férfi halálának napján, pénteken reggel nyolc óra körül lett rosszul először. Kihívták hozzá a háziorvost, aki beutalta őt a szentesi kórházba, ahova testvére vitte el személygépkocsival. A napilap idézi a férfi bátyjának szavait, akinek beszámolója szerint beteg testvére egy ideig benn volt az orvosnál, aztán azzal jött ki, hogy elmegy haza, és alá is írta a papírt. A testvér tiltakozott, az orvos viszont azt mondta, a férfi tudatában van annak, mit cselekszik.

A cikk szerint a testvérpár háromnegyed háromkor ért vissza Mindszentre, ahol a férfi újból rosszul lett, mentőt hívtak hozzá. A báty odaadta a mentősöknek a nem sokkal korábban, a szentesi kórházban készült zárójelentést. A mentőszolgálat a hódmezővásárhelyi kórházba szállította a beteg férfit, mivel egy baleset miatt a szentesi úton torlódás volt.

Hódmezővásárhelyen stabilizálták a férfi állapotát és – az április elseje óta érvényes előírásoknak megfelelően – továbbküldték a szentesi kórházba, ugyanazzal az orvos nélküli mentővel, amivel behozták – írta a lap.


Lázár János (Fidesz) hódmezővásárhelyi polgármester pénteken jelentette be, hogy az ügyészséghez fordul a 67 éves mindszenti férfi halála miatt. A polgármester az önkormányzat nevében azt követelte, hogy állítsák vissza az április 1-je előtti ellátási rendet, mert álláspontja szerint a jelenlegi helyzet a környéken élők életét veszélyezteti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik