Belföld

Avartüzek országszerte

Több tíz hektáron kapott lángra az avar, az aljnövényzet, helyenként az erdő is az ország több pontján vasárnap, személyi sérülés nem történt - közölte a katasztrófavédelem.

Mintegy 70 hektáron foltokban ég az avar és aljnövényzet a Heves megyei Egercsehi külterületén. A lángokat az 5 járművel kivonuló 25 tűzoltó oltja, lakott település nincs veszélyben – mondta Dobson Tibor szóvivő.

A Debrecen melletti Patyi erdőben eddig ismeretlen okokból csaptak fel a lángok. Ég az aljnövényzet, de van ahol a fenyőfák koronája is lángra kapott. Az oltásban 25 hajdú-bihari tűzoltó vesz részt 6 járművel. A tűz lakott települést nem veszélyeztet.

A Pest Megyei Isaszegnél 10 hektáron foltokban ég a parlagon hagyott száraz fű. A lángok belekaptak a közeli erdősávba is, a tűzoltók két járművel vonultak ki. A vasárnap keletkezett tüzek konkrét okát nem tudja, de száraz, szeles időben, hétvégi napokon igen gyakran lobbannak fel a lángok a szabadban. Ennek pedig nem ritkán az az oka, hogy a kirándulók, gazt égetők otthagyják a parazsat, üszköt, amit a szél feléleszt és tovább hord.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik