Foci

Falcao talán felépül a vb-re

A súlyos térdsérüléséből lábadozó Radamel Falcao úgy érzi, jó esélye van arra, hogy felépül a nyári labdarúgó-világbajnokságig, ugyanakkor korainak tartja arról beszélni, hogy tényleg ott lehet-e majd a kolumbiai válogatottal Brazíliában.

A Marca című spanyol lapnak adott nyilatkozatában elismerte, hogy a sérülése olyan természetű, amelyből általában hat hónap alatt lehet felépülni, így az övé “speciális eset” lenne, amennyiben öt hónappal az utolsó mérkőzése után már ismét bevethetővé válna.

Az AS Monaco 28 éves csatára egy Francia Kupa-mérkőzésen szenvedett elülső keresztszalag-szakadást a bal térdében január 22-én, emiatt műtéten esett át.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Optimisták vagyunk, tekintetbe véve, hogyan reagált a kezelésekre a térdem, de korai lenne még arról nyilatkozni, hogy ott leszek-e a világbajnokságon. Van még idő a döntés meghozatalára” – mondta a játékos, hozzátéve: továbbra is arról álmodik, hogy játszhat a vb-n.

Falcao arról is beszélt, hogy nem fogja siettetni a visszatérést a kolumbiai szurkolók részéről érzékelhető nyomás miatt.
“Számomra teljesen világos, hogy ez a nyomás nem befolyásolhatja a felépülésemet. A magam részéről mindent megteszek, hogy ott lehessek a világbajnokságon, ez így ideális. A lényeg azonban az, hogy teljesen felépüljek. Nem engedhetem meg magamnak, hogy az álmom és az országomé, hogy ott legyek Brazíliában, hatással legyen a térdem állapotára” – tette hozzá.

Kolumbia csapata a görögökkel, a japánokkal és az elefántcsontpartiakkal szerepel majd azonos csoportban a vb-n, ahol első mérkőzését június 14-én játssza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik