Belföld

Áprilisban döntenek a budai kórházközpontról

Április végén kerülhet a közgyűlés elé a János, a Margit és a Budai Gyermekkórház összevonását, illetve a Schöpf-Merei kórház magánosítását érintő hivatali javaslat.

Április 1. óta a Margit és a Budai Gyermekkórház nem életképes. A Margit kórház működése egyebek között azért lehetetlenült el, mivel a kiemelt színvonalú gastroenterológiai részlegnek nincs sebészeti háttere az új kórházi struktúrában. A három intézmény összevonása megoldást jelenthet több terület számára az egyébként bezárásra ítélt Margit és Budai Gyermekkórházban – közölte a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója.

A János kórház regionális szerepének erősítése érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek a SOTE Kútvölgyi úti részlegének beintegrálásáról is. A Schöpf-Merei kórház további működtetését szorgalmazó dolgozói csoporttól, az egészségügyi bizottság csütörtöki üléséig megbízható garanciát kérnek arra, hogy három hónapig fizetni tudják a dolgozók bérét – mondta Nyáry Krisztián.

A Főpolgármesteri Kabinet álláspontja szerint a kórházat jelenleg működtető kht. 100 százalékos önkormányzati tulajdonrészét akkor adja át a főváros az intézményt tovább működtetni kívánó dolgozóknak, ha egy összegben megfizetik az önkormányzati tulajdonrészt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik