Belföld

A Fidesz megfellebbezte a borsodi közös ellenzéki jelölt indítását

Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os választókörzetében – írta közleményében Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

A politikus szerint az indok az, hogy a Fidesz szerint valójában nem ő a párt elnöke, mert ugyan január 25-én megválasztották, azonban a bíróság ezt még nem vezette át a birosag.hu-ra. Annak ellenére, állítja Jakab, hogy július 9-én megkapta az erről szóló végzést.

A Fidesznél tehát összeültek, és kitalálták, hogy a jobbikos Bíró László így nem indulhat el összellenzéki jelöltként az időközi országgyűlési választáson. Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. Borsodban most ez történik,

írta Jakab Péter, aki reméli, hogy a választási bizottság másként fog dönteni és zöld utat adnak Bírónak és az ellenzéknek.

Az időközi választást Koncz Ferenc fideszes politikus halála miatt írták ki és ugyan Bírót választották közös ellenzéki jelöltnek, személye azonban többekben visszatetszést váltott ki, ugyanis korábban rasszista és antiszemita megnyilvánulásai is voltak. Bíró nemrég ezek miatt bocsánatot kért.

Kiemelt kép: Bíró László Facebook-oldala

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik